Enschede aan Zee

Enquête wateroverlast voor Enschedeërs met natte voeten

15 maart Foto: Annina Romita

Enkele honderden huishoudens in de stad krijgen deze week een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête over wateroverlast.

Door Lilian ten Donkelaar

Het gaat in alle gevallen om Enschedeërs die in 2016 een enquête invulden over hetzelfde onderwerp en die daarin aangaven dat zij in of om hun woning last had van (grond)water. De redacties van 1Twente en Tubantia zijn benieuwd naar de stand van zaken. Is er intussen iets veranderd, doen de problemen zich nog steeds voor of is er een oplossing gevonden? De resultaten van deze nieuwe enquête zijn over enkele weken bekend.

Het onderzoek maakt deel uit van onze themaserie over het water in de stad: Enschede aan Zee. Aan de hand van interviews, achtergronden en reportages wordt de huidige situatie in kaart gebracht en worden toekomstscenario's geschetst. Hoe voorkomen we natte voeten en uitgedroogde velden, welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de stad en wat zijn de dilemma's waarmee beleidsmakers worstelen. Verhalen en video's rondom dit thema worden verzameld op onze website 1twente.nl/water.