Enschede aan Zee
Waterfietsdag

Majesteit, zou u op onze Waterfietsdag willen komen?

18 april Foto: Emiel Muijderman

De Waterfietsdag op 30 mei (Hemelvaartsdag) vormt een hoogtepunt binnen het onderzoeksproject Enschede aan Zee, waarin 1Twente het verhaal over water in de stad vertelt. Als het om water gaat, is Enschede door haar geschiedenis en geografie een bijzondere stad. Toch staat Enschede op dat gebied - misschien is het de Twentse bescheidenheid - nauwelijks op de kaart. Niets voor niets nodigde de redactie van 1Twente Koning Willem-Alexander middels een uitgebreide brief uit om de openingshandeling voor de Waterfietsdag te verrichten. De redactie kreeg antwoord vanuit Paleis Noordeinde...

Door Redactie

De Algemeen Secretaris van Zijne Majesteit de Koning liet weten dat de Koning helaas geen gevolg zal geven aan het gewaardeerde verzoek. De secretaris wenst het onderzoeksteam van 1Twente veel succes toe met het 'mooie project' en tevens een geslaagde en inspirerende dag.

De redactie vindt het jammer dat Koning Willem-Alexander niet kan verschijnen op de Waterfietsdag, maar waardeert de uitgebreide reactie uiteraard enorm. En wie weet mag de redactie de koning in de toekomst verwelkomen op een evenement. Het onderzoeksteam blijft groot denken. :)