Enschede aan Zee
Podcast

Ons dagelijks waterverbruik is enorm, maar weten we dat wel?

25 april Foto: Gijs van Ouwerkerk

Wist jij dat een vleesetende Tukker gemiddeld 5300 liter water per dag verbruikt en dat er voor de productie van een kilo chocola ongeveer 17.000 liter water nodig is? Zeer waarschijnlijk niet. In deze podcast van Enschede aan Zee vertelt Rick Hogeboom, onderzoeker aan de Universiteit Twente en directeur van het Water Footprint Network, over waterverbruik.

Door Laura Ratering

Ons dagelijks waterverbruik is enorm. Als een van de rijkste landen ter wereld is Nederland één van de koplopers in het verbruiken van water. We gebruiken het elke dag: om te douchen, de was te draaien en om onze tuin te besproeien. We denken alleen na over ons waterverbruik zodra de waterrekening weer eens in het kwartaal door de brievenbus valt. En zonder dat we het ons realiseren, verbruikt vooral de productie van ons voedsel en van onze kleding veel water.

Rick Hogeboom weet heel goed hoe onze watervoetafdruk en de watervoetafdruk van de producten die we consumeren in elkaar zitten. De missie van Water Footprint Network is duidelijk: de stichting wil wereldwijd een duurzaam, eerlijk en efficiënt gebruik van zoetwaterbronnen bevorderen. Hoe het Water Footprint Network dit wil oplossen en welke rol wij Nederlanders daarin spelen? Rick Hogeboom legt het in deze nieuwe aflevering uit.

Liever luisteren via Spotify of iTunes? Dat kan via onderstaande links.
Spotify | https://open.spotify.com/show/0LZ7AoeDJsRfK6RAGN3GE5?si=bCAoBqLiRcup_6ZMUpj0aA
iTunes | https://itunes.apple.com/us/po...