Enschede aan Zee
Video
Podcast

Uniek project: lees hier de waterkrant van 1Twente Enschede

22 mei Foto: Frank Bemthuis

Als passende afsluiting van een half jaar aan onderzoek komt 1Twente Enschede deze week met een waterkrant. Meer dan 80.000 exemplaren worden verspreid, tegelijkertijd met de Huis aan Huis Enschede.

Door Laura Ratering

In een nieuwe podcast-aflevering van Enschede aan Zee vertellen Flip van Willigen (directeur van 1Twente) en Henk ten Harkel (hoofdredacteur van 1Twente Enschede) over het hoe, wat en waarom van de waterkrant.

Vooral het waarom is voor Van Willigen belangrijk: “In de dagelijkse nieuwsvoorziening komt steeds minder aandacht voor moeilijkere onderwerpen en onderwerpen met wat meer diepgang, meer achtergrond”, zegt de 1Twente-directeur in de podcast. “Dus willen wij als publieke, lokale omroep aandacht besteden aan iets wat langzamerhand steeds minder aandacht krijgt.”

De artikelen zijn, net als het project, heel divers. Verhalen over de geschiedenis, het heden en de toekomst van water in Enschede.

De waterfietsdag
De waterkrant is niet het enige project. Met een fietstocht op Hemelvaartsdag sluit de omroep de serie Enschede aan Zee af. In samenwerking met de gemeente stelde 1Twente een fietsroute langs 26 locaties samen. “Maar dit verhaal gaat gewoon verder”, kondigt Ten Harkel aan. Want er zijn nog zo veel verhalen die vertelt moeten worden, aldus de hoofdredacteur.

Liever luisteren via Spotify of iTunes? Dat kan via onderstaande links.

Spotify | https://open.spotify.com/show/...

iTunes | https://podcasts.apple.com/us/...